Az étkezésről

Tekintettel arra, hogy már ország-világ lakóinak egészségi állapota rendkívül súlyosnak és veszélyeztetettnek minősül, úgy döntöttem: ezt már nem lehet tovább tétlenül nézni.

Semmi nem fog megváltozni attól, ha az egyes hozzáértők féltve őrzik tudásukat, esetleg egy-egy fecskeként adják tovább. Ez eddig sem működött.

Az én fogalmaim szerint az egészség minden körülmények között a test – lélek – szellem együttes egészségét, harmóniáját jelenti. Ma, amikor a legtöbb ember alapvető megélhetése is veszélyben van, úgy gondolom, a vállalkozások stabilizálása, segítése szintén része az egészségnek, mert nélkülük nem lesz miből élni.

Mind a fizikai egészségünk, mind a többi szempontjából egyetlen valódi lehetőségünk van: olyan életmód, amely mindenki számára elérhető. Így elkezdtem minden területen szövetségeseket keresni, igazi alternatívát kialakítani, mely minden résztvevő számára előnyös. Sikerrel jártam.

Az egyik legfontosabb területe bármilyen életmódnak az evés. Egy jóllakott ember aki jól érzi magát szívesen alkot, tanul, gondolkodik, fejlődik és fejleszt. Kicsiben, nagyban, otthon, vagy az egész világ számára – ahogy ő szeretné. Egy fejlődő és fejlesztő ember, aki minden napra talál megoldandó feladatot önmaga számára, klasszisokkal erősebb, egészségesebb, mint azok, akik úgy érzik: rájuk nincs szükség. Ez akkor is igaz, ha az aznapi feladat nem több, mint kinézni az ablakon és rámosolyogni a környezetre.

Emellett saját tapasztalataim is alátámasztják azt az információt, mely szerint az általunk elfogyasztottak összetétele és elkészítési módja előrevetíti várható jövőnket. Úgy szokás mondani: az leszel, amit megeszel. Csak rajtad múlik, ez tápláló étel, vagy mesterséges anyag.

Nem szabad elfelejteni, tudunk tápláló étel alapanyagból is ételnek látszó tárgyat készíteni. Ehhez elég egy rosszul választott elkészítési mód. És ekkor még szót sem ejtettem arról, hányféle vegyszer kerül az ételeinkbe könnyedén, miközben például étel alapanyagnak, vagy egyszerű fűszernek gondoljuk.

Van olyan határozott érzésem, egyikünk se vesz be „gyógyszert”, vagy vegyszert, ha nincs rá oka. A legtöbb ember elutasítja a hormonkészítmények fogyasztását. Aztán bemegy a boltba és megveszi a nagyüzemben termelt húst. Amihez az állat növekedését hormonkészítményekkel gyorsítják, „egészségét” antibiotikumokkal védik, tápjába vegyszereket kevernek. És hol vannak még a glutamátos ízfokozók, a töméntelen vegyszerrel telenyomott só, a minden tápértéktől megfosztott finomliszt és a hasonló sorsra jutott finomított cukor?

Ezek a teljesen szükségtelen anyagok jelentősen nehezítik anyagcsere folyamatainkat, emésztésünket is. Főleg, mert többségük totálisan emészthetetlen számunkra. A folytatásból kiderül, miket eszünk, mit is kezd szervezetünk ezekkel. Megtudod azt is, mi a változtatás útja.

Nagyon nagy kérdések:

  • Milyen hatással vannak ránk az ételek?
  • Védekező rendszerünk hogyan függ össze a táplálkozással?
  • Arányban van a testméret az egészséggel?
  • Kell-e nekünk fogyókúra?
  • Egészséges étrend már újszülött kortól?
  • Min és hogyan változtassunk?
  • Mit nevezünk igazán változatos étrendnek, mennyire drága ez?
  • Hogyan fogadtassuk el a családdal a változást?
  • Hogyan lehet a lehető legkisebb energiaráfordítással megoldani mindezt?

Nem itt lennél, ha nem kapnál mindenre választ. Igaz, a válaszok egy részéhez csak az élő bemutatókon, tanfolyamokon juthatsz. A válaszokon túl azonban még néhány igazán meglepő megoldást is kínálunk...